Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PO-Raad: Goed onderwijs vraagt om goede schoolgebouwen

Vernieuwing van (gemiddeld veertig jaar oude) schoolgebouwen is nodig omdat we steeds meer eisen stellen, zegt de PO-Raad. De huidige schoolgebouwen passen niet meer bij de wensen die overheid en samenleving stellen aan het onderwijs. Maar ook het binnenklimaat moet aangepast worden en de energiehuishouding moet voldoen aan de huidige klimaatdoelstellingen. Nu actie ondernemen is nodig, vindt de PO-Raad. Ze vragen de overheid dus om fors te investeren. Bekijk hier de video.

Om de ventilatie op scholen te verbeteren hebben het ministerie van OCW, PO-Raad, VO-raad en VNG eerder dit jaar afspraken gemaakt over verbetermaatregelen. Onderdeel van deze aanpak is dat scholen en gemeenten in kaart brengen hoe het staat met de ventilatie op scholen. Ruimte-OK heeft hiervoor een format ontwikkeld.

Het format biedt de mogelijkheid om gedurende twee weken indicatieve metingen te verrichten of metingen vanuit een continu monitorend systeem op te nemen. Deze laatste methode heeft de voorkeur omdat deze betrouwbaarder is en het onderwijspersoneel ontziet. De VNG heeft vorige week haar leden opgeroepen dit format te gebruiken om samen met schoolbesturen de ventilatie op scholen in kaart te brengen. Op basis van deze inventarisatie kunnen gemeenten en schoolbesturen samen bepalen waar de meest urgente knelpunten zitten en bekijken of deze met bestaande regelingen op te lossen zijn, meldt de PO-Raad in dit artikel.

De PO-Raad pleit voor een integrale aanpak van schoolgebouwen. Volgens de raad vragen duurzame gebouwen die aansluiten bij de huidige eisen om duurzame investeringen.

Bron: PO-Raad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.