Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IKC De Rietzee maakt nieuwe liedjes én videoclips voor Sint Maarten

ICK De Rietzee, een kindcentrum in Groningen, heeft elf nieuwe liedjes voor 11 november naar buiten gebracht. Want de leerlingen willen geen liedjes meer over Donald Duck, tomaten met een pet op of meisjes met rokjes aan: “Het is tijd om Sint Maarten in een nieuw jasje te steken.”  

Vorig jaar schreven leerlingen van IKC De Rietzee al een eerste, nieuw lied voor Sint Maarten, maar het kindcentrum doet daar dit jaar nog een schepje bovenop. De nieuwe nummers werden opgenomen in een speciaal ingerichte studio, in het magazijn van het muzieklokaal. Met hulp van muziekdocent Michael Hiariej schreven de leerlingen zelf teksten en complete arrangementen voor de nieuwe liedjes. De nieuwe liedjes werd ook ingezongen door de leerlingen. Ieder liedje heeft daarnaast een eigen videoclip gekregen met karaoke-ondertiteling. “Hierdoor kunnen we dit project gemakkelijk delen met andere scholen”, zo laat locatieleider Marieke Vos weten namens De Rietzee. “Met behulp van de videoclips kunnen liedjes ingestudeerd worden en kunnen alle kinderen ze zingen tijdens het lampionnetje lopen op 11 november.”

De liedjes zijn beschikbaar op YouTube voor alle basisscholen in Nederland.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.