Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bijlesorganisaties trekken aan noodbel: ‘We zijn geen oppas!’

Lokale omroep OOG Groningen maakte deze video: nu steeds meer schoolklassen naar huis worden gestuurd, proberen ouders hun kinderen onder te brengen bij de bijlesdocent. Dit merkt ook Emiel Verbeek van bijlesplatform 'thuisbasisonderwijs' in Beijum.  

Dit meldt OOG Groningen op het youtubekanaal van de omroep. Doordat veel kinderen nu worden aangemeld die niet per se bijles nodig hebben, belanden de kinderen die het wel nodig hebben niet altijd vooraan, meldt OOG. Ook maakt Verbeek zich zorgen over de veiligheid van zijn medewerkers. ‘De kinderen zitten namelijk niet voor niets in quarantaine’.  Verbeek hoopt dat de scholen een grotere rol gaan spelen in het oplossen van dit probleem.

‘We zeggen dan gewoon nee. Wij zijn geen opvang. De mensen die wij in diensten hebben, hebben ook geen pedagogische achtergrond. Ouders vragen of kinderen van 08:30 ’s ochtends tot 15:00 ’s middags bij ons terecht kunnen en dan past niet bij een bijlesplatform.’ vertelt Verbeek aan de Groningse omroep.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.