Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderbetrokkenheid: ‘Veel contact is niet nodig, goed contact wel’

Steeds meer scholen en kinderopvangorganisaties breiden hun samenwerking uit. Wordt 2021 het jaar van de kanteling? Het jaar waarin een toegangsrecht tot de kinderopvang voor elk kind van nul tot vier jaar en voor elk kind tot buitenschoolse opvang het ‘nieuwe normaal’ wordt? Het jaar waarin kinderopvang een volwaardig onderdeel wordt van het systeem van kindvoorzieningen?
handreiking-ouders-pact-voor-kindcentra
Cover van de handreiking die PACT voor Kindcentra heeft gepubliceerd

Is er sprake van een PACT tussen ouders en kindcentra? En zo ja, hoe geven professionals en ouders hier vorm aan?  PACT voor Kindcentra ontwikkelde de handreiking ‘Betrokken’ over ouderbetrokkenheid in kindcentra. Een inspiratiedocument waarin de ervaringen van professionals en van ouders voor het voetlicht worden gebracht. Wat is de meerwaarde? Welke nieuwe kansen zijn er voor kindcentra als het gaat om samenwerking met ouders? Hoe pakken we dat aan? 

Uit het voorwoord: Vanuit verschillende perspectieven belichten wij de positie van ouders binnen de ontwikkeling van kindcentra. Met filmpjes, interviews met betrokkenen, onderzoeksresultaten en praktische tips laten we zien hoe belangrijk de samenwerking met ouders is, en hoe ouders kijken naar kindcentra en hoe zij hun partnerschap met professionals ervaren en er invulling aan geven.

Publicatie Informatie

Naam van de publicatie:
Betrokken
Soort:
Rapport
Gepubliceerd door:
PACT voor kindcentra
Verschijningsdatum:
1 april 2021
Link naar publicatie:
Pact voor Kindcentra

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.