Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking IKC-raad

In een IKC hebben pedagogisch medewerkers, leerkrachten, ouders van de KO en ouders van het onderwijs allemaal medezeggenschap. Dit ook nog eens op verschillende niveaus. Integrale organisaties kiezen ervoor om deze medezeggeschapsorganen te integreren en te komen tot een brede IKC-raad. 

Handreiking-IKC-raad
Integrale organisaties kiezen ervoor om medezeggeschapsorganen te integreren in een brede IKC-raad ©Fotolia

Een middel om de beste leer- en ontwikkelomgeving te bereiken is de integratie van alle faciliteiten en diensten waar deze kinderen op een dag mee te maken krijgen. Het zou dan dus ook een logische stap zijn om gezamenlijk over verschillende beleidsthema’s, die de medezeggenschap raken, en vraagstukken te spreken, mee te denken en te adviseren. In het belang van een integraal aanbod voor het kind op het IKC.

Mogelijkheden

Het Landelijk Steunpunt Brede scholen en VOS/ABB heeft de brochure Handreiking IKC-raad uitgebracht om de mogelijkheden in kaart te brengen. De wettelijke kaders worden beschreven alsook de verschillende modellen die mogelijk zijn. 

Publicatie Informatie

Naam van de publicatie:
Handreiking IKC-raad
Soort:
Tool
Verschijningsdatum:
14 februari 2014
Link naar publicatie:
Handreiking IKC-raad

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.