Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verlengde schooldagen in Groningen: ‘Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren’

Eind 2021 begon IKC Borgman in de Groningse Oosterparkwijk met het project Verlengde Schooldag. Na schooltijden kiezen kinderen voor bijvoorbeeld kunst, koken of techniek. Wethouder Carine Bloemhoff bracht onlangs een bezoek aan het kindcentrum om te kijken hoe het daar nu gaat.

Op IKC Borgman bestaat de Verlengde Schooldag sinds oktober 2021. De school was daarmee een van de eerste in Groningen. Volgens Bloemhoff is de verlengde schooldag dé perfecte combinatie tussen educatie en ontspanning. ‘En door dit ’s middags aan te bieden, hou je overdag meer tijd over voor taal, rekenen en schrijven’, zegt ze in deze video van OOG Groningen. ‘Door de verlengde Schooldag zorgen we ervoor dat alle kinderen klaar zijn voor de toekomst, door ze te leren wie ze zijn en waar hun talenten liggen. Daarom zetten we de komende jaren in op het verder ontwikkelen van de Verlengde Schooldag in onze gemeente.’

Bron: OOG Groningen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.