Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Talent Ateliers van Kindcentrum Nobel wint Zeeuwse Onderwijsprijs

De woensdagochtend staat bij basisschool Nobelhorst in het teken van Talent Ateliers. Met dit project heeft de school de tweejaarlijkse prijs in de categorie Primair Onderwijs gewonnen. 'Dit is nu zo’n project dat zó logisch en vanzelfsprekend lijkt, dat je je niet kunt voorstellen dat het niet al op honderden scholen wordt gedaan. Hopelijk breidt dit zich uit naar de rest van Nederland!', zegt de jury.

De school biedt elke woensdag onder schooltijd acht verschillende ‘Talent Ateliers’ aan, aan alle leerlingen van drie tot en met twaalf jaar. ‘Zij krijgen kansen om te ontdekken waar ze blij van worden. Het is een ruim aanbod met oog voor de maatschappelijke waarde van de verschillende activiteiten. Men betrekt zowel eigen docenten als externe professionals bij de ateliers. Zij delen hun passie met de kinderen.’

De Nobelhorst omschrijft het project op de eigen website: Kinderen van 3 t/m 12 jaar mogen elke woensdag dat doen waar ze blij van worden en energie van krijgen! Dat noemen wij Talent. Nieuwe dingen ontdekken, een cultureel uitstapje maken, lekker veel sporten, dingen in elkaar knutselen, koken uit ons voedselbosje, een spannend verhaal schrijven….  Na ongeveer 5 weken kies je misschien een ander Talent Atelier? Het kan allemaal en ondertussen verzamel je al jouw ontdekkingen en avonturen in een portfolio. Dit kun je trots delen met iedereen om je heen. Ben jij klaar om jouw wereld in te duiken?

‘Van muziek tot moestuin, van rekenwonder tot boekenworm. Wat je talent ook is, op deze school mag je je er gewoon helemaal op storten’, aldus de jury.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.