Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leeuwarden zet komende jaren in op Plus-IKC’s

Gemeente Leeuwarden doet veel om alle kinderen gelijke kansen te geven om zich te ontwikkelen; thuis, op de kinderopvang én op school. Kansen voor Kinderen 2 is het (vervolg)project waar Leeuwarden de komende acht jaar op inzet. In deze video vertellen ze over hun aanpak.

Vanuit het motto Kracht vanuit de Basis werden al in 1999 eerste stappen gezet voor wat nu de Integrale Kindcentra in Leeuwarden zijn. De komende jaren richt de gemeente zich specifiek op Plus-IKC’s in aandachtswijken. Door ’selectief investeren’ streeft de gemeente voor de Plus-IKC’s naar minder ongelijkheid, het verbeteren van kwaliteit van opvang en onderwijs en het bevorderen van gezondheid en welzijn.

Ook de overige IKC’s blijven in beeld: ‘We bouwen verder op de stevige basis die er is, wij blijven hen ondersteunen waar nodig. We werken door, met lef en creativiteit. We doorbreken de muren tussen onderwijs, opvang en gemeente. Dat kan alleen doordat er vertrouwen, openheid en samenwerking is – de basis voor de stappen die we de komende jaren gaan maken.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.