Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klaar voor de toekomst met leerlabs techniek

Op Zonovaschool De Blauwe Lijn in Amsterdam Zuidoost gebruiken ze leerlabs om kinderen kennis te laten maken met techniek. Zo bouwen de kinderen bijvoorbeeld robots met Lego, leren ze vanaf groep 1 al programmeren, maken ze muziek op de iPad: jongens én meiden worden geprikkeld om iets met techniek te doen. Klik op het filmpje om te zien hoe leuk de kinderen dit vinden!

Er is een green screen beschikbaar en kinderen leren hoe ze filmpjes kunnen maken en bewerken. Zelf muziek maken? Ook dat gebeurt op de i-pad. Creatief denken is één van de 21e-eeuwse vaardigheden die ze kinderen aanbieden om ze klaar te maken voor de toekomst: ‘Oude beroepen verdwijnen, maar creatief denken is zeer belangrijk.’

Mediawegwijs biedt de school ook aan als naschoolse activiteit. Omdat ongeveer de helft van de kinderen op school met pesten (bijvoorbeeld via social media) in aanraking komt, besteedt De Blauwe Lijn ook daaraan volop aandacht: hoe kun je ermee omgaan, en wat kun je doen om het te voorkomen?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.