Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Een IKC vol jonge energiecoaches met Kompas op Groen

Groep 7 en 8 van het Loosdrechtse IKC Wereldwijs hebben gewerkt aan het project Kompas op Groen. Naast een tentoonstellingsles over brandstoffen en energie door de jaren heen, hebben de kinderen zelf een dorp van de toekomst gemaakt. Als junior-energiecoach zijn ze thuis in gesprek gegaan over energiegebruik en verduurzamen van hun huis.

Kompas Op Groen is het energie-educatieprogramma van Energie Verbonden, de samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi. Met Kompas op Groen willen ze een impuls geven aan de overstap naar duurzaam wonen in de regio. Dat doen ze door oud en jong bij het thema te betrekken en in te spelen op het verlangen naar een schone, groene leefomgeving. Dit doen ze met een tentoonstelling en een onderwijsprogramma voor ouders en kinderen van de bovenbouw van basisscholen.

In 2030 moet er voor zo’n 40.000 woningen in de Gooi en Vechtstreek een aardgasvrije oplossing zijn. Maar waarom moet dat, waar te beginnen, wie kan helpen? Doel is om met scholen aan de slag te gaan met energie en klimaat en te investeren in:

  1. Bewustwording: Hoe is het zover gekomen, waar staan we nu?
  2. Besparing: Tips en handvatten om direct energie te besparen.
  3. Opwekking: Innovatieve technieken en oplossingen voor de nabije toekomst.
  4. Verwarmen: korte uitleg en voorbeelden van nieuwe warmtebronnen als alternatief voor aardgas.

Een voorleesverhaal, een tentoonstelling, een interactief opdrachtcircuit, de workshop ‘Bouw je eigen duurzame huis of wijk’ en lessen om junior-energiecoach te worden, horen allemaal bij de lessenserie Kompas op Groen.

In de video zien je de werkstukken die de kinderen gemaakt hebben op IKC Wereldwijs.

Bron: Kompas op Groen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.