Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreiking samenwerkingsovereenkomst tussen onderwijs en kinderopvang

Overal in het land ontwikkelen kinderopvangorganisaties en scholen een visie op samenwerking. Overal ontstaan samenwerkingsverbanden. En mogelijk komt een moment dat die samenwerking ook formeel en/of juridisch vorm moet krijgen. In de handreiking Samenwerkingsovereenkomsten KO en PO vind je tal van bouwstenen waarmee je zelf zo'n overeenkomst kunt samenstellen. 

Handreiking-samenwerkingsovereenkomst-KO-en-PO
Handreiking samenwerkingsovereenkomst KO en PO (bron: PACT voor kindcentra)

Om te voorkomen dat iedereen het wiel opnieuw uitvindt, zijn in dit format diverse voorbeelden geïnventariseerd. PACT voor Kindcentra heeft daarom gelet op het voorwerk van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen en de Vereniging Bijzondere Scholen, zij maakten in 2014 al een format. 

Onderwerpen

Onderwerpen zijn onder meer: de reikwijdte van de overeenkomst, bestuur en organisatie, middelen, huisvesting, personeel en  communicatie. Maar ook zaken als: hoe informeren partijen elkaar, aansprakelijkheid, geschillen, medezeggenschap en privacy. 

Publicatie Informatie

Naam van de publicatie:
Handreiking samenwerkingsovereenkomsten KO en PO
Soort:
Tool
Gepubliceerd door:
PACT voor kindcentra
Verschijningsdatum:
28 februari 2020

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.