Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beroepsbeeld medewerker IKC

Werkzaam zijn binnen een IKC betekent dat je op een integrale, inclusieve en interprofessioneel manier samenwerkt. Dit vraagt om een variëteit aan rollen, taken en functies. De Opleidingentafel van PACT voor Kindcentra heeft met behulp van vele partijen uit de praktijk een beroepsbeeld voor de IKC-medewerker ontworpen.

Beroepsbeeld-medewerker-IKC
Uit de folder 'IKC-beroepsbeeld' (ontwerp: The Online Scientist)

Richting geven

Een breed gezelschap van leerkrachten, pedagogen, managers kinderopvang, opleiders en wetenschappers, NJI en CAOP in een 24-uurs werksessie aan de slag gegaan met professionele rollen in een kindcentrum 0-12. Het eerste resultaat is gepresenteerd aan de Opleidingentafel van PACT voor Kindcentra. Een kerngroep van de opleidingentafel heeft dit beroepsbeeld op basis van ontvangen feedback uit de praktijk aangepast. Het resultaat: een beroepsbeeld van de IKC-professional, dat richting kan geven aan interne professionalisering en loopbaanpaden en het inrichten van opleidingen en strategisch beleid.

Vaardigheden

Benoemde vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle IKC-medewerker zijn: ontwikkelingsgerichtheid, samenwerkingsgerichtheid, omgevingssensitiviteit, ondernemende houding, flexibiliteit, creativiteit, onderzoekende houding en moreel-ethisch handelen.

Publicatie Informatie

Naam van de publicatie:
Beroepsbeeld medewerkers integraal kindcentrum
Soort:
Advies
Verschijningsdatum:
30 november 2019
Link naar publicatie:
Folder IKC-beroepsbeeld

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.